Salı, Ekim 8, 2024
OBOe
Ana SayfaAşırı Gerilim Koruma2020 Yılında En Çok Okunan 5 Yazımız

2020 Yılında En Çok Okunan 5 Yazımız

2020 yılını yavaş yavaş geride bırakırken, sizler için 2020 yılında en fazla okunan 5 içeriğimizi sıraladık. Herkese 2021 yılında bol sağlık ve mutluluk diyoruz.

5-Akım Korumalı Prizler Gerçekten Yıldırımdan Korur mu?

Son dönemlerde hem endüstriyel ürün satıcıları hem de büyük elektronik mağazaları akım korumalı priz altında bilgisayar, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi cihazların yıldırımdan korunduğu konusunda ürünler pazarlıyorlar. Peki gerçekten de bu ürünlerin elektronilk cihazlarını yıldırımdan koruma şansı var mı?

Yazının devamı için tıklayınız!

4-BKRS Kablo Kanalları Yeni Koruyucu Kapağı ile Sizlerle

BKRS kablo kanallarımız, optimize edilmiş kontrol plakası kapağı ile artık kaymaya karşı daha dayanıklı ve iki farklı şekilde monte edilebilme imkanı sunyor. OBO Bettermann’nın üzerinde yürünebilir kablo kanalları elektrik tesisatlarını ve çalışanlarını eşit derecede korur. Sağlam malzemeler ve yüksek güvenlik standartları, en zorlu koşullarda bile bu kablo kanallarını kullanmanızı sağlar.

Yazının devamı için tıklayınız!

3-Sigorta Kutularımızla Elektrik Tesisatlarınızda Fark Yaratın

Sigortalar bugün, elektrik tesisatlarında en temel koruma elemanlarının başında gelir. Temel olarak sigortalar elektrik akımını sınırlamak ve yangına karşı koruma yapmak için kullanılırlar. Bugün geldiğimiz noktada sigortalar kadar sigortaları muhafaza ettiğimiz kutularda güvenli ve sürdürülebilir bir elektrik tesisatı için çok önemlidir.

Yazının devamı için tıklayınız!

2-Faraday Kafesi Nedir?

Faraday kafesi nedir, binalarda, bina içerisindeki canlıları, yıldırım çarpmasına karşı koruyan çelik ağ sistemine denilmektedir. Yanıcı ve patlayıcı alanlarda ve benzeri önemli merkezler için tercih edilen özel koruma sistemleri kategorisinde yıldırımdan korunma faraday kafesi tercih edilmektedir. Dışarıdan gelen yüksek elektrik akımını içeri almayan bu sistem, içerideki yüksek elektrik akımını dışarı çıkarmamaktadır. Bu özelliği ile etkin koruma sağlamaktadır. Michael Faraday (İngiliz fizikçi) 19. yüzyılda bu sistemi keşfetmiştir. Bu nedenle Faraday sistemi adını almıştır.

Yazının devamı için tıklayınız!

1-Kapsamlı Parafudr Rehberi

Özellikle üretim tesislerinde, ani aşırı gerilim kaynaklı üretim durması ciddi oranda zaman ve mali kayba neden olmaktadır. Bunun önüne geçilmesi için doğru bir şekilde parafudr uygulanması bir tesis için hayati önem taşıyabilir. Çoğu insanın düşündüğünün tek başına dış yıldırımlık sistemi kullanılması, sistemlerimizi yıldırım veya ani aşırı gerilimden korumaz. Öyleki, bir tesiste sadece dış yıldırımlık kullanılıp, ag parafudr kullanılmaması riski daha da arttırmaktadır. Birçok tesiste gördüğümüz, dış yıldırımlık sistemine düşen yıldırımın tesise yönelerek birçok cihaza zarar verdiğidir. Bu nedenle tek başına dış yıldırımlık sistemi kullanılması, cihazlarını korumaz.

Yazının devamı için tıklayınız!

RELATED ARTICLES
OBO BETTERMANN

ÇOK OKUNANLAR